Tükendi
Gelince Haber VerAnadolu Neolitik MutfakKültüründe Kaşıklar
Mert Hüseyin Doğan
Format: Kitap
Barkod: 9786057397119
Cilt Durumu: Ciltsiz
Ürün Tanıtımı
NeolitikDönem’de prehistorik yaşamın birçok alanında radikal değişim ve dönüşümlergerçekleşmiştir. Bunlardan en önemlisi belki de besin üretiminde büyükdeğişikliklere yol açan tahılların evcilleştirilmesidir. Bu değişim dönemindeyulaf lapası gibi tahıl temelli yiyecekler ve sulu yemeklerin hazırlanmasınabaşlanmış dolayısıyla yemek yiyebilmek için kaşıklara ihtiyaç duyulmuştur.Bütün dünyada yaygın olarak ele geçen arkeolojik buluntulardan biri olankaşıklar Anadolu’daki Neolitik yerleşimlerin birçoğunda açığa çıkarılmıştır.
Elinizdekikitap Anadolu Neolitiğinde kaşıkların kullanımı, bölgesel dağılımı veyoğunluğunu incelemeyi amaçlamaktadır. Tipolojik bir perspektifle kaşıklarınuzun bir zaman dilimi içerisindeki gelişimi ve kültürel konteksti üzerine odaklanmaktadır.
'Bir önsöze en ilginç biçimde başlamanın yolunu Çetin Altan göstermişti oğlununyani Ahmet Altan’ın ilk romanı olan Dört Mevsim Sonbahar’da. Önsöz, ‘Sözünsonu...’ ifadesiyle başlıyordu. Bu kitaba önsöz yazmam istendiğinde ben deböyle bir giriş yapmak isterdim ancak son sözü söyleyen kitabın yazarı oldu.”
-AhmetUhri
Özellikler
Basım Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı:208
En / Boy: 16,50 x 23,50 cm
Kağıt Cinsi: 2.Hamur
BasımTarihi: Ekim 2021