Bir Müzik Efsanesi

09-10-2020 02:18
Bir Müzik Efsanesi

Bir müzik efsanesi olan The Beatles grubunun üyesi, ünlü müzisyen John Lennon, hayatta olsaydı bugün 80. yaş gününü kutlayacaktı.

1940 yılında Liverpool’da dünyaya gelen John, iki yaşındayken anne ve babası boşanınca, teyzesi tarafından büyütüldü. John, müzikle ilgilenmeye küçük bir çocukken kilise korosunda şarkı söyleyerek başladı. 17 yaşına geldiğinde ise teyzesi ona ilk gitarını hediye etti.

John Lennon, yeni gitarıyla müzik yapmaya başladığında önce Paul McCartney ile sonra da grubun diğer üyeleri George Harrison ve Stu Sutcliffe ile tanıştı. Bu muhteşem dörtlü, "gelmiş geçmiş en iyi müzik grubu” olarak anılacak olan The Beatles grubunda bir araya gelerek ilk 45'likleri olan "Love Me Do” yu Ekim 1962'de piyasaya çıkardılar. Saç kesimleri, kostümleri ve tarzları ile müzik dünyasında yepyeni bir çağın öncüsü oldular. Birbiri ardına muhteşem albümlere imza atan grup, kısa sürede milyonlarca hayrana sahip oldu ve onlarca ödül aldı.


 
 

Dünyaca ünlü hitlere imza atan The Beatles grubu, Lennon’ın gerçek aşkı bulmasıyla ne yazık ki dağılmaya başlayacaktı. 1969’da evlendiği Yoko Ono, artık grupla birlikte kayıtlara giriyor, grubun her şeyine müdahale ediyordu. Ancak Yoko, ne Beatles hayranları ne de grubun diğer üyeleri tarafından pek sevilmedi ve 1970’de grubun dağılmasından sonra, yıllarca grubun dağılmasına sebep olmakla suçlanacaktı.

The Beatles dağılmıştı ama grubun beyni olan John Lennon, solo kariyerinde çok daha başarılı oldu. Aşkını ve dünya görüşünü daha net ve çok daha özgür bir biçimde ifade etti. Sadece bir rock yıldızı olmakla kalmayıp, bir barış aktivist ve gerçek bir hümanist olarak yoluna devam etti. Şarkılarında daima sevgi ve barış mesajları veren sanatçı 1980 yılının 8 Aralık günü, Mark David Chapman adında bir Beatles hayranı tarafından New York’taki dairesinin önünde öldürüldü.

Lennon’ın yazmış olduğu onlarca şarkı arasında onun yaşam sloganı haline gelmiş olan "Imagine” (Hayal Et) in ayrı bir yeri vardır. Çünkü bu şarkı, John Lennon’un ‘ütopyasını’ dile getiriyordu: insanların din, ırk, milliyet, sınıf ayrımı olmadan; kardeşlik, barış ve adalet içinde yaşadıkları eşit bir dünya…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.