Dünya Hoşgörü Günü

16-11-2020 12:43
Dünya Hoşgörü Günü

Yaratılanı hoş gör, Yaratan'dan ötürü. - Yunus Emre

1995 yılında UNESCO tarafından "Dünya Hoşgörü Günü” (International Day for Tolerance) olarak kabul edilen 16 Kasım’da, BM’nin dünya kültürlerinin çeşitliliğine ve insan olduğumuz her şeye saygı, takdir ve kabul olarak tanımladığı hoşgörüye karşı farkındalığın artmasını umuyoruz.

Hoşgörü, sosyal yaşamın temel ilkelerinden biridir. İnsanların aralarındaki tüm farklılıklara rağmen bir arada yaşayabilmeleri ve kişisel haklarına saygı duymaları birbirlerine karşı hoşgörülü olabilmelerine bağlıdır. Hoşgörüsüzlüğün kökenlerine indiğimizde ise cahillik ve kibirle karşılaşırız. Birçok insan kendini etnik, dil veya dini açıdan başkalarından üstün görür ve ne yazık ki, bunun temeli çocukluktan itibaren kendisine yapılan telkinlere dayanır. Yani bu küresel sorunun çözümü aslında bireylerin elindedir, bireyseldir. Aslında hepimiz çözümün birer parçasıyız. "Acaba ben ne kadar hoşgörülüyüm?” diye kendimizi sorgulamaya başladığımızda, çocuklarımıza da insanların farklılıklara sahip olabildiğini bunlara saygı duymamız gerektiğini en doğru şekilde kendi davranışlarımızla öğretebiliriz.

Hoşgörü, insanları barış içinde, kardeşçe ve eşit yaşanabilen bir dünyaya davet eder. Böyle bir dünyada yaşamayı kim istemez ki.

 dünya hoşgörü kitapları

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.