Tükendi
Gelince Haber VerGıdanınEkolojisi
Türkiye’deGıda Sistemlerinin Dönüşümü
Sabriye AkKuran
Format: Kitap
Barkod: 9786257653503
Cilt Durumu: Ciltsiz
Ürün Tanıtımı
Gıda sektörü birtaraftan kullanılan girdiler yoluyla doğal kaynakları ciddi düzeylerde etkilemegücüne sahipken diğer taraftan, etkilediği doğal kaynaklarda meydana gelendeğişimlerden nihai olarak kendisi etkilenmekte, buna bağlı olarak da gıdagüvensizliği sorunu yaşanmakta. Dolayısıyla gıda sistemleri faaliyetleri vedoğal kaynaklar arasındaki etkileşimin bütünsel bir yaklaşımla ele alınması vegıdanın üretilmesinden tüketilmesine kadar geçen tüm sürecin gezegenin ekolojiksınırlarını da gözeterek planlanması ve yürütülmesi gerekmektedir.
Bu kitabın temeliddiası tam da bu noktada önem kazanmakta. Kitapta gıda sektöründen kaynaklıekolojik sorunların gıda üretiminin ötesinde gıda işleme, depolama,ambalajlama, taşıma ve tüketim aşamalarını da içerecek şekilde incelenmesinindaha uygun olacağı belirtilmektedir. Yaklaşık 100 yıllık Türkiye tarımınınyaşadığı kapitalist dönüşüm sürecinin farklı boyutlarda etkileri olmuştur.Özellikle tarımsal faaliyetlerin dayandığı doğal kaynaklar bakımından busürecin etkileri dikkat çekici düzeylere ulaşmıştır.
Türkiye tarımınınyarattığı ekolojik etkileri değerlendirmek amacıyla yazılmış olan bu kitapta,hem üretim ve tüketim ilişkilerini doğrudan ilgilendiren temel bileşenler hemde bu ilişkileri yönlendiren çeşitli aktörler ekonomi-politik bir bağlam içerisindeele alınmakta ve benimsenen endüstriyel tarım uygulamaları sonucunda ortayaçıkan ekolojik etkiler tartışılmaktadır.
Özellikler
|
| |
Basım Dili: | Türkçe |
|
Sayfa Sayısı: | 336 |
|
En / Boy: | 13 x 21 |
|
Kağıt Tipi: | 2.Hamur |
|
Basım Tarihi: | Temmuz 2022 |
|