Tükendi
Gelince Haber VerKadehte Rakı Beyazı
Yazar:Burkay Adalığ
Gourmand Awards ödüllü içki kültürü kitapları Meleklerin Payı, İmbikten Kadehe ve Maltın Peşinde ile okurlarını ve takipçilerini bambaşka kültürlerle tanıştıran Dr Burkay Adalığ, dördüncü kitabı KADEHTE RAKI BEYAZI ile milli içkimiz hakkında titiz ve kapsamlı bir çalışma sunarken Türkiye rakı yazınına yepyeni bir soluk getiriyor. Bu kadim içkinin adı, tadı, ruhu değişerek yüz yıllar boyunca sessiz sedasız sürdürdüğü yolculuğunu; anlatıcılığına ve nitelikli rehberliğine aşina olduğumuz Dr. Burkay Adalığ anlatıyor. Üç yıllık ayrıntılı bir araştırmanın sonunda hazırlanan Kadehte Rakı Beyazı, rakı kültürünü tüm yönleriyle ve bütüncül bir yaklaşımla ele alarak bir ilki gerçekleştiriyor: İlginç anekdotlarla bezeli rakı tarihiRakı nedir, ne değildir? Rakı nasıl üretilir?Rakı üretiminde kullanılan üzümlerRakı tadımı nasıl yapılır, duyusal değerlendirmenin püf noktalarıÜlkemizdeki rakıların teknik özellikleri ve seçilmiş tadım notlarıAnasonla dünya turuTürkiye Rakı Tüketim Alışkanlıkları araştırmasıRakıda trendler ve inovasyonGelenekten geleceğe rakı sofralarıEmine Turay’ın rakı mezesi tarifleriFatih Akerdem’den rakı kokteylleriYüzlerce fotoğrafla zenginleşen ve kuşe kağıda ciltli olarak hazırlanan Kadehte Rakı Beyazı, içkiseverlerin yıllar boyunca danışacağı bir referans eser olarak kitaplıklardaki yerini alıyor.
Barkod:9786254145926
Format:Kitap
Sayfa Sayısı:240
Boyutlar: 21,0 x 24,5
Cilt Durumu:Ciltli
Kağıt Tipi:Kuşe
Basım Tarihi:2024