Tükendi
Gelince Haber VerCafeFernando
CenkSönmezsoy
Format: Kitap
Barkod: 9786050671322
Cilt Durumu: Ciltli
ÜrünTanıtımı
'Best of the Best / Son 20 Yılın Enİyi Yemek Kitabı” - Gourmand Awards
'Best in the World / Dünyanın En İyiYemek Kitabı” - Gourmand Awards
'Dünyanın En İyi 50 Yemek BlogundanBiri” - Times
Brownie Dantel Giyer, 'Yılın En İyiÖzgün Tatlı Tarifi” - Saveur
My Chez Panisse, 'Yılın En İyi YemekYazısı” - Saveur
Cafe Fernando – Bir pasta yaptım,yanağını dayar uyursun, Cenk Sönmezsoy’un öğrenciyken yurt mutfağında yaptığıdomatesli makarnadan Dolce & Gabbana’ya özel tasarladığı Brownie DantelGiyer’e kadar uzanan bir yemek hikâyesi.
İstanbul’a taşındıktan sonra, uzunseneler yaşadığı San Francisco’da yediği şeylerin özlemini çeken Sönmezsoy,Cafe Fernando adını verdiği bir yemek blogu açıp mutfağında özlemini çektiğitatlıları yapmaya başlar. Sönmezsoy, 2006 yılından beri hem İngilizce hem deTürkçe olarak yayımlanan bloguyla kısa sürede uluslararası başarı kazanır. NewYork Times ve Washington Post’ta çıkan haberleri, tarifleri ve fotoğraflarıylayemek ekine kapak olduğu San Francisco Chronicle makalesi takip eder. Derkenblogu Cafe Fernando, Times Gazetesi tarafından 'Dünyanın En İyi 50 YemekBlogu”ndan biri olarak seçilir. Bu başarıyı, Amerikan yemek dergisi Saveur’ündüzenlediği blog ödüllerinde üç sene arka arkaya 40.000 blog arasındansıyrılarak kazandığı 'En İyi Seyahat Blogu”, efsane restoran Chez Panissehakkında yazdığı yazısıyla 'En İyi Yemek Yazısı” ve Dolce & Gabbana içintasarladığı brownie’yle 'En İyi Özgün Tatlı Tarifi” ödülleri takip eder.
Dünyanın farklı ülkelerinde 250binden fazla okuru olan Cafe Fernando blogunun yazarı ve fotoğrafçısı CenkSönmezsoy, kitabı için 4 yıldan uzun bir süre çalıştı. Tariflerin hepsi sayısızdeneme sonucunda geliştirildi ve farklı mutfak deneyimlerine sahip bir grupgönüllü tarafından denendi. Kitap, iletilen yorumlar ışığında şekillenenkurabiye, kek, pasta, tart, ekmek, dondurma ve reçel gibi 100’ü aşkın tatlı vehamurişi tarifinden oluşuyor.
Kitaba, genişletilmiş 13. baskısındave devamında yayımlanacak yeni baskılarında yer almak üzere 5 yeni tarif 50’yeyakın yeni fotoğraf eklenmiştir.
Özellikler
BasımDili: Türkçe
SayfaSayısı: 416
En/ Boy: 21.50 / 28.50cm
KağıtCinsi: 1. Hamur
BasımTarihi: Ağustos2020
|
|
|