Tükendi
Gelince Haber VerHazır AlmaKendin Yap!
GelenekselUsullerle Ev Yapımı Lezzetler
Hülya Erol
Format: | Kitap |
|
Barkod: | 9786055181703 |
|
Cilt Durumu: | Ciltsiz |
|
Ürün Tanıtımı
Çok değil, bundan 50 sene kadar önce tümgıdalar mevsiminde taze olarak tüketilir, kışlık gıdalarsa yaz mevsimininsonunda hazırlanıp kilerde saklanırdı. Bu hazırlıklar sırasında komşularbirbirine yardım eder; imece usulü herkesin tarhanası, salçası, yufkası,eriştesi, turşusu tamamlanırdı.
Zamanla toplumun yapısı değişti.Ninelerimizin yiyecekleri ‘eski’ diye küçümsendi. Evde yoğurt mayalamak‘gereksiz bir uğraş’, salça yapmak ‘çok büyük bir eziyet’ haline geldi. Tarhanayoğuran, turşu kuran neredeyse kalmadı. Gıda endüstrisi 'siz zahmet etmeyin,benden hazırını alın” diye reklam yaptıkça anneler inandı. Her türlü ihtiyacınımarket raflarından almaya başladı. Çocuklarına katkı maddeleri, kimyasallar,boyar maddeler, parfümler, zararlı yağlar ve şekerlerle hazırlanmış son modayemekleri, reklamı en çok yapılan içecekleri verdi. Bugün, bize ‘kolaylık’olsun diye sunulan endüstriyel gıdaların aynı zamanda ‘hastalık’ yaptığını daöğrenmiş bulunuyoruz. Anneannelerimizin tarhanasının, turşusunun kıymetini anladık.Ama bu arada, nasıl yapıldıklarını da unuttuk!
İşte elinizdeki kitap, sağlıklıbeslenmek adına yemek kültüründe kendi devrimini yapmaya karar verenler içingerçek ve doğru kaynaktır! 40 seneyi aşkın bir süredir halk mutfağımız ve yemekkültürümüz üzerine araştırma yapan Hülya Erol engin birikimini, anneannedenmiras tariflerini, komşu teyzelerin mutfak sırlarını, köylerimizin usullerinipaylaşıyor. Bizi eski zamanların ağaç gölgeleri, üzüm asmaları, kümestenkaçırılan yumurtaları, taze pişmiş yufkaları arasında güzel bir yolculuğaçıkarıyor…
Özellikler
Basım Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı: 292
En / Boy: 15.50 / 23.00 cm
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Basım Tarihi: Mayıs 2021