Tükendi
Gelince Haber VerPatisserie:Pastacının El Kitabı
ChristopheFelder
Format: Kitap
Barkod: 9789751042798
Cilt Durumu: Ciltsiz
Ürün Tanıtımı
İncepastacılığın verdiği haz her daim kalır.
ChristopheFelder daha 23 yaşındayken Paris’teki seçkin Hôtel de Crillon’da pasta şefiolarak görevlendirildiğinde bir pasta sihirbazı olarak kabul ediliyordu. Bugünpek çok kitabın belirttiği üzere özellikle incelikli Japon damak zevkine uygunyeni tatlılar üretiyor, kurumsal danışmanlık yapıyor, profesyonelleri eğitiyorve kendi aşçılık okullarında ders veriyor.
Titizbir teknik, sağduyu ve oyunbazlık Felder’ın pastacılığını tanımlayanelementlerdir. Onun yol gösterici ilkeleri şaşırtmak ve tatmin etmek üzerinekuruludur. Christophe Felder, kendi kitabını şöyle anlatıyor:
2005yılında yemek kitabı koleksiyonum Leçons de Pâtisserie (Pastacılık Dersleri)adlı serimi, bir cilt tatil tarifi kitabı Les Gâteaux de l’Avent (TatilTarifleri) ile birlikte, ardından da sekiz ayrı başlıkta kitap çıkarttım.Patisserie bu seriden yapılmış bir derleme.
Fazlabasite indirgemeden profesyonel pastacılığın inceliklerini evdeki insanlaraanlatma fikrinden yola çıktım. Geliştirdiğim format, aşçılık okullarındaverdiğim derslere olabildiğince yakın tarifler üzerine kurulu. Binlercefotoğrafta, mesela, hafif bir bezeyi, yumurta aklarını söndürmeden nasıl yoğunbir karışım olarak katlayabileceğinizi ve şu hamurunun (ya da ekler/profiterolhamuru) dokusunun çırpılmış yumurta eklendiğinde nasıl olması gerektiğinigörebilirsiniz.
Özellikler
Basım Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı: 800
En / Boy: 18,50 x 25,00 cm
Kağıt Cinsi: Kuşe
BasımTarihi: Ocak 2022