Tükendi
Gelince Haber VerSoframdaAnadolu: Ege Yemekleri Ciltli
PratikÖlçülerle Tamamı Denenmiş 418 Katkısız Tarif
M.Faruk Bayrak
Format: Kitap
Barkod: 9786051069456
Cilt Durumu: Ciltli
Ürün Tanıtımı
Mavi-yeşildenizi, gümüşi zeytin ağaçları, yaprakları mis gibi kokan incir ağaçları, bademağaçları, üzüm bağları, mandalina çiçekleri, nergisler, boyunlarındaki çanlarınsesiyle çok uzaktan bile mutluluk veren keçi sürüleri… Ege'nin köy vekasabalarında hala bu güzellikler yaşanabiliyor.
Egeyemekleri dendiğinde çoğumuzun aklına haşlama ot salataları, balık yemekleri,zeytinyağlılar geliyor. Oysa İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak,Denizli, Afyonkarahisar şehirlerinin her biri ayrı bir mutfak kültürüne sahip.Şehirlerin coğrafi koşullarına, orada daha önceden yaşamış milletlere, göçenlerebağlı olarak hemen hemen tüm Ege şehirlerinde bambaşka yemekler pişiriliyor.
Paçaçorbası, kirde, boyoz, subye şerbeti, çullama böreği, paşa böreği, yuvarlama,gırlı gızartma, ekşileme, keşkek, süt kebabı, valigülü köftesi, mercimeklimantı, ılıbada dolması, tarhana bükmesi, alacadene yemeği, yanık yoğurt, çaputaşı ve adıyla müsemma yat geber ekmeği.
Özellikler
Basım Dili: Türkçe
Sayfa Sayısı: 500
En / Boy: 20,00 x 23,00 cm
Kağıt Cinsi: Kuşe
BasımTarihi: Şubat 2021