Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim

Tadı Damağımda Kaldı - Meri Çevik Simyonidis

Ürün Kodu : 391563
Barkod Kodu : 9789751037404
465,75 TL
621,00 TL
%25 İndirim

Tadı Damağımda Kaldı

Dünden Bugüne İstanbul Lezzetleri

Meri Çevik Simyonidis

 

Format:          Kitap

Barkod:          9789751037404

Cilt Durumu:  Ciltsiz

 

Ürün Tanıtımı

Helal olsun be Meri!.. Tam zamanında yakaladın “gastronostalji”yi. Özellikle 50 yaşın üzerinde, İstanbul’da doğmuş, yaşamış, gelmiş, gitmiş, kadın, erkek herkesin okuması ve okutması gereken, eşsiz bir “gastrobelgesel” olmuş bu kitap... Köklerinden kopmamış bir İstanbul hanımefendisinin, bütün duygusallığı ile mertçe kaleme aldığı lezzet hasretini yansıtan, özlenen tatlarla dopdolu bu kitap gerçekten nefis. Afiyet olsun.

 

M. Vasfi Pakman Türkiye Lezzet Hareketi Genel Başkanı

 

Meri Simyonidis’in İstanbul Tadım Tuzum Hayatım isimli kitabını Mezedaki’yi ilk ziyaretimde almış ve büyük bir keyifle okumuştum. Eminim benim gibi pek çok okurdan bu kitap için bir cümle yorum istense, herkes “Tadı damağımda kaldı,” derdi. Meri Hanım da bunu hissetmiş olmalı ki, yeni kitabının adını Tadı Damağımda Kaldı koymuş. Bu kitabın, Türk mutfak kültüründe kilometre taşlarından biri olacağına inanıyorum.

 

Reha Tartıcı Köşe Yazarı

 

Kitap Bitti, Tadı Damağımda Kaldı...

 

Sevgili Meri Simyonidis öyle bir kitap yazmış ki, gerçekten de bu bir İstanbul mutfağı ansiklopedisi. Ermenisinden Rumuna, Levanteninden Türküne... Bizans’tan başlayıp Osmanlı ile devam eden ve bugüne kadar uzanan gerçek bir İstanbul sofrası pusulası.

 

Tadı Damağımda Kaldı’da yok yok. Sayfalar aktıkça anlıyorsunuz ki ne Fransız ne İtalyan ne de bir başka kültürel miras... İstanbul mutfağı, insanlık için en büyük ve en zengin lezzet mirası...

 

Gerçekten kalemine ve bilgi dağarcığına sağlık Meri. Tatlar imgesel kalmayacak bence. Son sayfayı kapattıktan sonra, birer birer damakla vuslata dönüşecek.

 

Zeynep Kakınç Mutfak Dostları Derneği Başkanı

 

Meri Çevik Simyonidis, kendi yolunda başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Bu yeni kitabında “İstanbul Rum mutfağının” sınırlarını genişleterek “İstanbul ev mutfağı” diyebileceğim ve içinde hepimizin anılarını barındıran yeni bir boyuta taşımış. Azınlık mutfaklarının olmaz ise olmaz tariflerinin yanı sıra, Babagannuş’tan ev yapımı Mayonezli Amerikan Salatası’na, İzmir Lokması’ndan Çikolata Rüyası’na yok yok! Her ne kadar çok başarılı bulduğum “Mezedaki” lokantası ile profesyonel dünyaya adım attıysa da, Meri Hanım benim için eli çok lezzetli bir İstanbul hanımefendisi olarak kalacak. Bu kitap, yemek meraklılarının kütüphanesinde mutlaka bulunmalı.

 

Osman Serim Yemek Uzmanı ve Yemek Kültürü Tarihçisi

 

Tadı Damağımda Kaldı ’da, unutulmaya yüz tutmuş Rum mezelerinden Anadolu’ya özgü lezzetlere, rengârenk salatalardan muhteşem tatlılara onlarca tarif bulacaksınız…

 

Özellikler

Basım Dili:

Türkçe

Sayfa Sayısı:

238

En / Boy:

21 x 22 cm

Kağıt Tipi:

Kuşe

Basım Tarihi:

Ocak 2017

 

Garanti Bilgisi
0
Benzer Ürünler
Seçilenleri Karşılaştır
Çorbanın Kitabı - Ebru Omurcalı - Alfa Yayınları - Alfa Yayınları %20
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Mutfak Sırları - Anthony Bourdain - Domingo Yayınevi %25
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Lezzetler - Kokular Kitabı 4 - Vedat Ozan - Everest Yayınları %20
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Sağlıklı Yemekler Mutlu Çocuklar - Clara Seren Amram - Doğan Kitap %15
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Şekersiz - Aydan Üstkanat - Altın Kitaplar %20
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Hazır Alma Kendin Yap! - Hülya Erol - Hayykitap %25
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Özel Beslenenler İçin Tarifler - Sıla Baki Alkan - Hayykitap %25
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Cafe Fernando - Cenk Sönmezsoy - Mundi %25
Hızlı Gör Karşılaştır
Sepete Ekle
Cafe Fernando - Cenk Sönmezsoy
2.500,00 TL
1.875,00 TL
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.